Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Οι μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών

Την παρθενική του εμφάνιση κάνει σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες η πολυαναμενόμενη τρισδιάστατη ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Avatar». Το κόστος παραγωγής της ταινίας υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 300 εκατ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις πιο ακριβές ταινίες όλων των εποχών. Στην ιστορία της έβδομης τέχνης, τους περισσότερους θεατές έχει προσελκύσει στις αίθουσες η κλασική ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος», η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών (μετά από προσαρμογή του πληθωρισμού). Το κόστος της ταινίας, ωστόσο, δεν ξεπερνούσε τα 61 εκατ. δολάρια (σε σημερινούς όρους).
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «Πόλεμος των Άστρων», ενώ τρίτη έρχεται στην παγκόσμια κατάταξη η «Μελωδία της Ευτυχίας». Την 4η θέση έχει η ταινία «E.T. Ο Εξωγήινος» και ακολουθούν «Οι δέκα εντολές».
Το «Avatar» εκτιμάται ότι θα σπάσει ταμεία κόβοντας εισιτήρια 150 εκατ. δολαρίων ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του. Οι παραγωγοί στηρίζουν τις ελπίδες τους στο λαμπρό άστρο του Κάμερον, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει επίσης τον Τιτανικό, ο οποίος καταλαμβάνει την έκτη θέση της κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: