Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις πολιτισμού παντός είδους... Ο,τι θα συμβεί από τις 19 ως τις 26 Σεπτεμβρίου και όχι μόνο...

Καβάλα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, 5.00 μ.μ
Παρουσίαση νέου περιβαλλοντικού περιπτέρου στην παραλία Νέας Καρβάλης από τον Όμιλο Φίλων Θάλασσας - Περιβάλλοντος και Ακτών Νέας Καρβάλης.
Καβάλα, Τετάρτη 16 - Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου
Έκθεση γελοιογραφίας και κατασκευών των Ιωάννη Αγγέλου και Παναγιώτη Γιαμαλίδη στη Δημοτική Γκαλερί Φιλίππων.
Καβάλα, Τετάρτη 16 - Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την "οδό Καβάλας" …της Νυρεμβέργης στο ισόγειο του Δημαρχείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα δεκάχρονα αδελφοποίσης των δύο πόλεων.
Καβάλα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 7.00 μ.μ
Φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Νυρεμβέργη 1937 - 1947" και αρχειακές φωτογραφίες από τον Δήμο Νυρεμβέργης.
Καβάλα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου
Αφιέρωμα στο στιχουργό Μάνο Ελευθερίου από τους Θόδωρο Βαλσαμίδη, Θόδωρο Κατάκαλο, και την Τουρκάλα τραγουδίστρια Οσλέμ.

Ξάνθη, 18 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου
Έκθεση γκράφιτι με τίτλο «Urban Art» από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Δήμο Ξάνθης και την Εταιρία Πολιτιστικής και Επιστημονικής Παρέμβασης «Εντρόπικα» και με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση «Urban Art» πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στη Ξάνθη.
Σέρρες, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, 8:15 μ.μ
Εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης «Ποιητικές Συνομιλίες Μαρίτσας – Στρυμώνα» με τη συμμετοχή της Μαντολινάτας της Σόφιας «Mandolin Orchestra – Prima Visione’’, σε διοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, της ΝΕΠΟΣ και του Μουσικού Σχολείου Σερρών, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Είσοδος ελεύθερη.
Δράμα, 21-28 Σεπτεμβρίου
Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Στο ελληνικό τμήμα θα προβληθούν 38 ταινίες, 71 ταινίες από 43 χώρες στο διεθνές τμήμα και 46 στο digi2009, το νεότερο τμήμα των ψηφιακών ελληνικών ταινιών.
Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, 9.00 μ.μ
Συναυλία- αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Τα τραγούδια του Στέλιου θα ερμηνεύσουν αφιλοκερδώς οι Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Νταλάρας και Πασχάλης Τερζής, ενώ τη σκηνοθεσία θα κάνει ο Σταμάτης Φασουλής. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στο Σωματείο «Αρωγή», για την ανέγερση ξενώνα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Θεσσαλονίκη, 12 – 28 Σεπτεμβρίου
7η Συνάντηση Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής. Εκατό μουσικοί από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ιταλία , τις ΗΠΑ σε 20 συναυλίες από τις οποίες μένουν ακόμα να παρακολουθήσουμε: ο Θεοντόσι Σπάσοφ με τους «Bulgara» (20/9, 11 μ.μ.), ο Ίβο Παπάζωφ με τους «Wedding Band» (24/9, 9.30 μ.μ.) και ο Νίκολα Κόντε (25/9, 9.30 μ.μ.).
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου
5ο Reworks Festival, ένα πλήρες οπτικo-ακουστικό φεστιβάλ μουσικής και σύγχρονης τέχνης με πάνω από 60 καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: