Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

And one, and two, and one two three.....Μουσική Το Lobby music shop ακούει, διαλέγει και σας προτείνει:

PALOMA FAITH - "Do You Want the Truth or Something Beautiful?"

Τραγουδίστρια και ηθοποιός από το Λονδίνο η Paloma Faith τραγουδάει alternative rock/pop με soul και jazz στοιχεία και χροιά που παραπέμπει σε Amy Winehouse και Duffy. Το πραγματικό της όνομα είναι Paloma Faith Blomfield και είναι μισή Αγγλίδα και μισή Ισπανίδα. Εχει δουλέψει σαν βοηθός μάγου (όπου την έκοβαν στη μέση επί σκηνής καθημερινά), σαν φάντασμα σε ένα στοιχειωμένο τραίνο στο luna park και σαν ηθοποιός στην ταινία του Terry Giliam, The Imaginarium Of Dr Parnassus που πρόκειται να προβληθεί. Επίσης έχει master στην Θεατρολογία, κάτι που τη βοηθάει στο να σχεδιάζει όλες τις συναυλίες της σαν φανταχτερά καμπαρέ και εμφανίζεται με φτερά και πούπουλα ή στολές τσίρκου (χωρίς να αποχωρίζεται ποτέ τις γόβες στιλέτο της). Το πρώτο της single, Stone Cold Sober, αγαπήθηκε τόσο γρήγορα από τα media και τον κόσμο, που κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, τον Ιούνιο του 2009, μετά από απαίτηση του BBC και έφτασε τη θέση 17 στα Βρετανικά charts. Αυτό είναι το πρώτο της προσωπικό album.

LUZ CASAL – LE PASION

To νέο άλμπουμ της Luz Casal, LE PASION, κυκλοφορεί στο θρυλικό label της Blue Note. To άλμπουμ περιλαμβάνει τα πιο σπάνια και δυσεύρετα Classic Latin Anthems (Boleros) της δεκαετίας του ‘50. Την παραγωγή έχει κάνει ο Renaud Letang και τις

ενορχηστρώσεις ο Eumir Deodato (Frank Sinatra, Bjork, KD Lang, και πολλοί άλλοι).
O διάσημος fashion φωτογράφος και music video director, Jean Baptiste Mondino, είναι υπεύθυνος για το εξώφυλλο του άλμπουμ, καθώς και για όλη την φωτογράφηση της Luz. H Luz Casal έχει πουλήσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο δίσκους στην καριέρα της, γεγονός που την καθιστά την πιο σημαντική τραγουδίστρια της Ισπανίας.
Τo 1989 συμμετείχε στο soundtrack της ταινίας του Pedro Almodovar, "Tacones Lejanos" με τα πασίγνωστα πλέον μουσικά θέματα: "Un Ano De Amor" [A year of love] και το bolero "Piensa En Mi" [Think of me] που την "εκτόξευσε" στο υψηλότερο σημείο δημοτικότητας της καριέρας της. Τυχεροί όσοι απολαύσανε τις εμφανίσεις της στην Ελλαδα στα μέσα του Σεπτεμβρίου που μας πέρασε.

LAURA VANE AND THE VIPERTONES

Φερμένοι και από τις δύο άκρες της Βόρειας Θάλασσας οι Laura Vane & The Vipertones είναι ένα νέο γκρουπ μουσικών με Ολλανδικές και Αγγλικές ρίζες που συνδυάζουν τις δεξιότητές τους μεταξύ της παραδοσιακής funk και της soul. Από την Ολλανδία ο Phil Martin & Ton Van Der Kolk προσδίδουν κομψότητα και ταλέντο στην δημιουργία grooves και beats του Βρετανού Jonathan Radford . Τέλος, η μουσική μένει προσωρινά στην επίσης Βρετανή Laura Vane που την δουλεύει με γλυκά φωνητικά και εμπνευσμένους στίχους. Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single. Σε όλο τον κόσμο, οι ακροατές έμειναν εκστατικά ενθουσιασμένοι και τους χαρακτήρισαν ως το νέο αστέρι στην απέραντη funk σκηνή. Δισκογραφικά έχουν συνεργαστεί με τους: The Streets στο ‘The Hardest Way to Make an Easy Living’ το 2006 και στο ‘Everything Is Borrowed’ το 2008, Diesler στο ‘Keepie Uppies’ το 2006 & ‘The Rhythm Station’ το 2007, τους Part Time Heroes , τους Hint, τους Hardkandy και πολλούς άλλους.

Για περισσότερες νέες κυκλοφορίες καλής μουσικής αλλά και κάθε μουσική ενημέρωση, συζήτηση ή απορία σας , επισκεφθείτε το LOBBY MUSIC SHOP στην Καβάλα, ή επικοινωνείστε με το lobbymusicshop@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: