Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Michael Jackson,1958-2009: Η ζωή ενός θρύλου

Συγγραφέας: Michael Heatley - Εκδ. οίκος: Ψυχογιός
"Είναι αδύνατο για οποιοδήποτε λάτρη της μουσικής, από την ηλικία των 50 και κάτω, να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς τον Michael Jackson." Έτσι, ξεκινάει το βιβλίο του, για τον Βασιλιά της Pop, ο Michael Heatly, ο οποίος χωρίζει τη βιογραφία του μεγάλου μουσικού θρύλου σε πέντε κεφάλαια.
1ο κεφάλαιο: 1958-1975, Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Michael Jackson και οι Jackson 5.
2ο κεφάλαιο: 1976-1985, Michael Jackson - Solo καριέρα.
3ο κεφάλαιο: 1986-1999, Καρέ-καρέ η καλύτερη φάση της μουσικής του διαδρομής.
4ο κεφάλαιο: 2000-2009, Τα δύσκολα χρόνια.
5ο κεφάλαιο: Η εξέλιξη του απόλυτου μύθου της μουσικής από τα πρώτα παιδικά του χρόνια έως και το απρόσμενο κλείσιμο της αυλαίας.
Το λεύκωμα αυτό, που συνοδεύεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παρουσιάζει την πορεία του - από τα πρώτα του χρόνια ως, το παιδί-θαύμα των Jackson 5, μέχρι τον αδιαμφισβήτητο σταρ του Thriller. Αναλύοντας τη μαγευτική σκηνική του παρουσία, με το περίφημο "moonwalk", και τη μουσική του, που του χάρισε τον τίτλο του Βασιλιά της Ποπ, ακολουθεί τη ζωή του μέχρι την πολυσυζητημένη επάνοδό του στη σκηνή, που διακόπηκε απότομα με τον θάνατό του.
Ο Michael Jackson, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και επιδραστικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Πέντε από τα solo album του, τα "Off the Wall," "Thriller," "Bad," "Dangerous" και "HIStory," είναι ανάμεσα στους δίσκους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Το “Thriller” κρατάει βέβαια τον τίτλο του album με τις περισσότερες πωλήσεις στην καταγεγραμμένη ιστορία της ηχογραφημένης μουσικής, αφού έχει ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ τα singles του με 100 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν άλλο ένα ρεκόρ. Σε όλη διάρκεια καριέρας του πούλησε 750 εκατομμύρια δίσκους και cd σε όλο τον κόσμο, έφτασε 13 φορές στο #1 και μπήκε δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame. Κατά το βιβλίο Guinness είναι ο Πιο Επιτυχημένος Ερμηνευτής Όλων Των Εποχών. Κέρδισε 13 Βραβεία Grammy όπως και το βραβείο «Artist of the Century» των American Music Awards. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή όταν ήταν μόλις 11 ετών, ως μέλος των Jackson 5 (μαζί με τα αδέρφια του). Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980, έβαλε σε νέα βάση τα videoclips με τα θρυλικά πλέον "Billie Jean," "Beat It" και φυσικά το "Thriller." Επηρέασε με τη μουσική, το τραγούδι και το χορό του αμέτρητους ποπ, soul, R&B και Hip hop καλλιτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: