Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

And one, and two, and one two three.....Μουσική Το Lobby music shop ακούει, διαλέγει και σας προτείνει:

MARAVEYAS ILLEGAL – WELCOME TO GREECE

3Ος δίσκος για τον Κωστή Μαραβέγια και την μπάντα του, ηχογραφημένος εξ’ολοκλήρου live σε λίγες μόνο μέρες. Η διαφορά με τις προηγούμενες δουλειές του είναι ότι έχει αυτοπεριοριστεί ενορχηστρωτικά. Θέλησε να μη γράψει για περισσότερα όργανα πέραν των μουσικών οργάνων της μπάντας του. Αυτό νομίζει πως δίνει περισσότερο χαρακτήρα στον ήχο τους και είναι πολύ πιο κοντά στον live ήχο που έχουν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο καλλιτέχνης που ήθελε να γίνει αστροναύτης αλλά ζει σε άλλη διάσταση μέσα από την μουσική, μεγάλωσε ακούγοντας κεφαλλονίτικες καντάδες, Beatles, Sinatra και Sex Pistols , επηρεάζεται συνθετικά από τους ήχους της Μεσογείου και καλλιτέχνες σαν τον Χατζιδάκι, τους ρεμπέτες, τον Tom Waits, τους Mano Negra , Tiger Lillies και τόσους άλλους .


SIMONA MOLINARI – EGOCENTRICA

Γεννημένη στην Νάπολη το 1983 αλλά ζει στην L’Aquila.
Έκανε αίσθηση με την συμμετοχή της στο φετινό φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όταν τραγούδησε jazz, είδος που δεν ανήκει στο σύνηθες ρεπερτόριο των τραγουδιστών που παίρνουν μέρος σ’αυτό, και κέρδισε στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών τραγουδώντας ντουέτο με την Ornella Vanoni. Εχει κάνει σπουδές jazz και κλασσικού τραγουδιού και έχει συμμετάσχει σε θεατρικές ομάδες, συναυλίες στην Ιταλία και τον Καναδά και δράσεις συμπαράστασης προς τους σεισμόπληκτους κατοίκους της L’Aquila μαζί με άλλους γνωστούς Ιταλούς τραγουδιστές. Το άλμπουμ της κρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα που κυκλοφόρησαν στην φετινή χρονιά στην Ιταλία επιβεβαιώνοντας την βράβευσή της από τους κριτές του San Remo.


LEONA LEWIS – ECHO

Το ντεμπούτο album της το 2007 με τίτλο Spirit πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και ήταν υποψήφιο σε 4 κατηγορίες των Brit Award και σε 3 των Grammys. Από τις αρχές του 2009 η Leona Lewis
αφιέρωνε τον περισσότερο χρόνο της στο studio, δουλεύοντας σκληρά καθώς ο πήχης των προσδοκιών είναι πλέον ψηλά. Εδώ και λίγες ημέρες όμως, οι θαυμαστές της έχουν την ευκαιρία να ακούσουν το πρώτο single με τίτλο «Happy» μαζί με όλα τα άλλα τραγούδια του νέου της άλμπουμ. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μπαλάντα, γραμμένη από τον Ryan Tedder (ο οποίος είχε γράψει και το «Bleeding Love») και τον Evan Bogart. Στο «Echo», που περιλαμβάνει 11 νέα κομμάτια, βρίσκονται και συνεργασίες της Leona Lewis με τους Ne-Yo, Justin Timberlake κ.α. Όπως δηλώνει η ίδια : «Είχα τον έλεγχο σε αυτό το δίσκο και αυτό με έκανε να αισθάνομαι πιο άνετα. Πιστεύω ότι είναι ένα album γεμάτο πολύ ωραία τραγούδια και εύχομαι ότι θα ταρακουνήσουν τον κόσμο, όπως ταρακούνησαν εμένα. Το ελπίζω». Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το τραγούδι της ταινίας «Avatar» που θα έχει παγκόσμια πρεμίερα στις 17 Δεκεμβρίου ως το 3D έπος επιστημονικής φαντασίας του James Cameron, θα ερμηνεύσει η Leona Lewis. Το τραγούδι θα έχει τίτλο «I See You» και θ’ ακούγεται στους τίτλους τέλους του «Avatar». Στην σύνθεση και παραγωγή του θα βρεθούν και πάλι οι συνεργάτες του Cameron στον «Τιτανικό», James Horner και Simon Franglen, το δίδυμο που ευθύνεται και για την τεράστια επιτυχία της Celine Dion «My Heart Will Go On», που ακουγόταν στη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών. Η 24χρονη βρετανίδα νικήτρια του «X-Factor» δε θα μπορούσε να ελπίζει για κάτι καλύτερο από πλευρά εμπορικότητας, μιας και το «Avatar» αναμένεται να γίνει η ταινία της δεκαετίας.

Για περισσότερες νέες κυκλοφορίες καλής μουσικής αλλά και κάθε μουσική ενημέρωση, συζήτηση ή απορία σας , επισκεφθείτε το LOBBY MUSIC SHOP στην Καβάλα, ή επικοινωνείστε με το lobbymusicshop@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: