Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

1ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ MΥΘΟΛΟΓΙΑΣ Η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας διοργανώνει τον πρώτο κύκλο ελευθέρων μαθημάτων με θέμα την «Ελληνική Μυθολογία» στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας στις 18, 23 και 30 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα.


Ο MONSIEUR MINIMAL ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΑΛΙΚΗ...» Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Monsieur Minimal θα παρουσιάσει electronica pop συνθέσεις του με υπολογιστή το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 10 το βράδυ στον πολυχώρο «Η Αλίκη έχει λάθος αγόρι».


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ «PURESSENCE» ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» Το βρετανικό alternative rock συγκρότημα «Puressence» δίνει συναυλία στη μουσική σκηνή «Οδός Ονείρων» τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 10 το βράδυ.


Τετάρτη 25 Νοέμβρη - 19.30 Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Ελίνας Τραϊφόρου (Δ. Βιβλιοθήκη)


Γνωριμία με στοιχεία του Γαλλικού Πολιτισμού σε Καβάλα-Δράμα και Ξάνθη.

Από τις 23 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου ο Σύλλογος καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε Καβάλα- Δράμα και Ξάνθη. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν προβολές ταινιών εκ των οποίων η μία θα είναι παιδική, ομιλίες, έκθεση φωτογραφίας, ανάγνωση παιδικών παραμυθιών στην γαλλική και ελληνική γλώσσα και βραδιά του κρασιού Μποζολέ.
Οι ταινίες που θα προβληθούν στον κινηματογράφο «Απόλλων» είναι:

«Παράδεισος και Δύση», «Αυτό που είδαν τα μάτια μου», « Η Αλεπού και το παιδί», «Δώσε μου το χέρι σου», «Ένας άντρας μια γυναίκα» το αριστούργημα του Λελούζ που απέσπασε πολλά βραβεία και «Η σιωπή της Λόρνα». Αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει στο Φουαγιέ της Νομαρχίας έκθεση φωτογραφίας με θέμα την «Βιοποικιλότητα» και ομιλία με το ίδιο θέμα, από την καθηγήτρια Πολυξένη Ράντου, ενώ θα προβληθούν 2 ντοκυμαντέρ με θέμα το περιβάλλον διάρκειας 22 λεπτών που θα επισκεφθούν και παιδιά των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Νομού Καβάλας.
Η εβδομάδα θα κλείσει με την γιορτή του κρασιού Μποζολέ, που θα γίνει για πρώτη φορά στην Καβάλα, στις 8 το βράδυ στο καφέ Del Mare, με γαλλικές γεύσεις


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει!


Δεκαεπτά πόλεις σε όλη την Ελλάδα θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: