Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Orianthι - Believe

Η Ελληνοαυστραλή που έπαιξε κιθάρα δίπλα στον «βασιλιά»
Στο «This is it», το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τις πρόβες για τη σειρά συναυλιών που θα έδινε ο Μάικλ Τζάκσον μέσα στο πλήθος των χορευτών και των μουσικών, ξεχωρίζει μια νεαρή ξανθιά κοπέλα, με τα εντυπωσιακά της κιθαριστικά σόλο. Είναι η μόλις 24 ετών Οριάνθη Παναγάρη, μια Ελληνοαυστραλή μεγαλωμένη στην Αδελαΐδα, που μέσα σε ελάχιστα χρόνια έχει ένα θεαματικό βιογραφικό και έφτασε να παίζει δίπλα στον βασιλιά της ποπ. Σε ένα σημείο της ταινίας, όταν οι δυο τους μοιράζονται τη σκηνή για να παίξουν το «Black or white», ο Τζάκσον την ενθαρρύνει, λέγοντάς της «βάλε τα δυνατά σου, τώρα είναι η στιγμή σου να λάμψεις». Πριν φτάσει στo «This is it», η Οριάνθη μικρή ακολουθούσε τον πατέρα της, ο οποίος έπαιζε ελληνική μουσική σε μια ορχήστρα και άρχισε να παίζει κιθάρα στα έξι της. Βλέποντας τον Κάρλος Σαντάνα σε μια συναυλία, αποφάσισε να στραφεί στην ηλεκτρική κιθάρα. Στα 18 της ξαναείδε τον Σαντάνα, ο οποίος είχε μάθει για εκείνη και την κάλεσε στη σκηνή, όπου έπαιξε μαζί του για 35 λεπτά. Το όνομά της άρχισε να γίνεται γνωστό και ακολούθησαν συνεργασίες με τον Πρινς και την Κάρι Αντεργουντ στη σκηνή των Γκράμι. Εκεί την είδε ο Τζάκσον, ο οποίος την κάλεσε για οντισιόν και την προσέλαβε αμέσως. «Μπορούσε να προσλάβει όποιον ήθελε, αλλά με διάλεξε όταν έπαιξα το σόλο από το Beat it. Σηκώθηκε, άρπαξε το χέρι μου και αρχίσαμε να περπατάμε μαζί πάνω κάτω στη σκηνή. Με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου και έμαθα πολλά δίπλα του».
Στις 27 Οκτωβρίου, μια μέρα πριν την πρεμιέρα της ταινίας, επέλεξε η Orianthi, να κυκλοφορήσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, με πρώτο single από αυτό το "According to you" που ακούγεται και στην ταινία "This is it". Με pop rock φωνητικά και hard rock κιθάρα στα 11 τραγούδια του album, η Orianthi ξεκινάει την παγκόσμια καριέρα της με τους καλύτερους οιωνούς.

Για περισσότερες νέες κυκλοφορίες καλής μουσικής αλλά και κάθε μουσική ενημέρωση, συζήτηση ή απορία σας , επισκεφθείτε το LOBBY MUSIC SHOP στην Καβάλα, ή επικοινωνείστε με το lobbymusicshop@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: