1 – 1 ½ κιλό κάστανα - 400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη - 250 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη ζάχαρη - Λίγο ουίσκι ή κονιάκ - Τρούφα ή κακάο
1. Βράζουμε, ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τα κάστανα.
2. Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας δουλεύοντας καλά την λιωμένη κουβερτούρα, το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και το ουίσκι ή κονιάκ.
3. Προσθέτουμε στο μείγμα τον πουρέ του κάστανου και πλάθουμε μπαλάκια.
4. Τα καλύπτουμε με τρούφα ή κακάο αν θέλουμε.
5. (Και σημαντικότερο) Απολαμβάνουμε αργά, απολαυστικά και όσο το δυνατόν μακρύτερα από τη ζυγαριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου