Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Σιγά και μη τα ξέρατε......

Το December Song έρχεται για να αποκαθηλώσει το Last Christmas

Μία από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που «ντύνουν» τα προγράμματα των ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα, και όχι μόνο, είναι τα τελευταία 25 χρόνια το πασίγνωστο Last Christmas των Wham! Φέτος, ο Τζορτζ Μάικλ αποφάσισε να σπάσει την παράδοση και να κυκλοφορήσει νέο χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Πρόκειται για το τραγούδι December Song το οποίο θα κυκλοφορήσει σε cd single στις 13 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ U2

Η προπώληση των εισιτηρίων για την συναυλία των U2 στην Αθήνα στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010 ξεκινάει την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Την Κυριακή η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Κόπολα στην Αθήνα

Το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών, παρέλαβε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα από το δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.Η νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Tetro» θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην Ελλάδα την Κυριακή, στην τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Πανοράματος Κινηματογράφου. Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: ο νεαρός Μπένι, γόνος Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή, την οποία εγκατέλειψαν οικογενειακώς για να εγκατασταθούν στη Νέα Υόρκη, όταν ο μαέστρος πατέρας του γνώρισε την καταξίωση, επιστρέφει στο Μπουένος Αϊρες, αναζητώντας τον μεγάλο του αδερφό, Τέτρο, ο οποίος έχει να δώσει σημεία ζωής για πάνω από μια δεκαετία. Η επανασύνδεσή τους όμως, δεν είναι διόλου όπως τη φανταζόταν, καθώς ο τελευταίος επιμένει να παραμένει ερμητικά κλεισμένος στον εαυτό του, αραδιάζοντας τις σκέψεις του σε ένα κομμάτι χαρτί που δε δείχνει ποτέ σε κανέναν… Το παρελθόν έρχεται έτσι στην επιφάνεια. Η ταινία άνοιξε το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μια πολύ «προσωπική» ιστορία, βασισμένη σε αναμνήσεις από την οικογένειά του αν και απόλυτα μυθοπλαστική.Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βίνσεντ Γκάλο, Μαριμπέλ Βερντού, Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Κάρμεν Μάουρα και ο πρωτοεμφανιζόμενος Άλντεν Έρενραϊχ. Στις ελληνικές αίθουσες η ταινία θα προβληθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Υποψηφιότητα για Όσκαρ θα διεκδικήσει το This Is It

Ένα από τα χρυσά αγαλματίδια της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα διεκδικήσει το φιλμ This Is It, αφού η Sony ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει υποψηφιότητα για Όσκαρ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Sony, η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ έληξε. Ωστόσο, μπορεί ακόμα να διεκδικήσει μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Ήχου, Μοντάζ, ακόμα και Καλύτερης Ταινίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το φιλμ κρίνεται άκρως επιτυχημένο, αφού οι εισπράξεις, παγκοσμίως, την πρώτη ημέρα της προβολής του έφτασαν τα 20 εκατ. δολάρια. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες. Τέλος, ενδιαφέρον έχει η λίστα του περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους διάσημους που δεν βρίσκονται εν ζωή, καθώς ο Μάικλ Τζάκσον βρίσκεται στην τρίτη θέση. Από την ημέρα του θανάτου του, στις 25 Ιουνίου, η περιουσία του αυξήθηκε κατά 90 εκατ. δολάρια.

Πρώτο βραβείο καινοτομίας για το ΤΕΙ Καβάλας

Το πρώτο βραβείο στην Πανελλαδική Έκθεση Ψηφιακής Καινοτομίας “Athens Digital Week” έλαβε το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Ομάδα του τμήματος συμμετείχε με το καινοτόμο Ρομποτικό όχημα ανεύρεσης επιζώντων, το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο μετά από ψηφοφορία μεταξύ των χιλιάδων επισκεπτών. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο «Τεχνόπολις» την προπερασμένη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: