Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πορτοκαλάδες, Φυστίκια, Πασατέμπο και..........Κινηματογραφος

2012

MONSTERS vs ALIENS

ICE AGE 3

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Σκηνοθεσία: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΙΤΟΣ
Ηθοποιοί: Μαρία Ζορμπά , ΑΝΤ. ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΝΑΣΤΑ ΚΟΖΝΤΙΝΕ , ΤΙΤΙΚΑ ΣΑΡΙΓΚΟΥΛΗ Κάθε πρωί, ο Σταύρος, ένας σαραντάρης ξενοφοβικός ψιλικατζής στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο οποίος περνά όλη του την ημέρα καθισμένος έξω από το μαγαζί μαζί με τους φίλους του, σχολιάζοντας οποιονδήποτε περνά από μπροστά τους. Απέναντι, στο πεζοδρόμιο, ο σκύλος
ενός απ’ αυτούς, ο Πατριώτης, γαυγίζει σ’ όποιον Αλβανό περνάει, πράγμα που τους κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Μέσα στο ψιλικατζίδικο, η μητέρα του Σταύρου, στα πρόθυρα του Αλτσχάιμερ, λαγοκοιμάται στην πολυθρόνα της. Αυτή η ρουτίνα ταρακουνιέται ξαφνικά τη μέρα που η γηραιά κυρία πέφτει στην αγκαλιά ενός Αλβανού εργάτη αποκαλώντας τον «Γιέ μου», στα αλβανικά! O Σταύρος θα ανακαλύψει πως όχι μόνο έχει αδελφό, αλλά πως ο αδελφός του είναι Αλβανός. Οι φίλοι του ξαφνικά αρχίζουν να τον κοιτούν με μισό μάτι και ο ίδιος ο Σταύρος μοιάζει να μην είναι σίγουρος για τίποτα στη ζωή του. Βραβείο αντρικής ερμηνείας, βραβείο οικουμενικής επιτροπής και βραβείο επιτροπής Νέων στο φεστιβάλ του Λοκάρνο. Ελάχιστες εγχώριες παραγωγές έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της ξενοφοβίας. Το θέαμα είναι ξεκαρδιστικό, διακριτικό, τρυφερό και σκληρό όταν πρέπει χωρίς να πέφτει στην δημαγωγία. Στον πυρήνα του φιλμ ο χαρακτήρας του Σταύρου, τον οποίο ο Τσίτος σκιαγραφεί διεξοδικά και ανθρώπινα, όχι ως καρικατούρα. Τα ‘βαριεστημένα’ στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του αντανακλούν την κοσμοθεωρία του. Αφού ξέρει ποιος είναι και τι θέλει από τη ζωή, άραγε γιατί τα βράδια δε μπορεί να κοιμηθεί; Όταν η μητέρα του αρχίσει να μιλά αλβανικά η κοσμοθεωρία του θα ανατραπεί! Κι αφού αναγεννηθεί, για πρώτη φορά μετά από καιρό, απαλλαγμένος από επίπλαστες ταυτότητες και κενές προκαταλήψεις, θα μπορέσει σαν πουλάκι να κοιμηθεί!

TWILIGHT NEW MOON
Σκηνοθεσία : Κρις Βάιτζ - Ηθοποιοί : Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Tέιλορ Λότνερ, Ντακότα Φάνινγκ, Μάικλ Σιν
Η Μπέλα Σουάν γιορτάζει τα 18α της γενέθλια με τον αγαπημένο της βρυκόλακα, Έντουαρντ Κάλεν, όταν ένα ανέλπιστο συμβάν φέρνει τον Έντουαρντ αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη απόφαση της ζωής του: θα πρέπει να την αφήσει, απομακρύνοντας τον εαυτό του και την οικογένειά του από την ζωή της, για πάντα. Στην προσπάθεια της να ξεπεράσει τη θλίψη της, αλλά και να αναπληρώσει το κενό του Έντουαρντ, η Μπέλα συνάπτει φιλία με τον ακαταμάχητο Τζέικομπ Μπλακ, για να βρεθεί χωρίς να το καταλάβει μπλεγμένη στον κόσμο των λυκανθρώπων, οι οποίοι είναι αιώνιοι εχθροί των βρυκολάκων. Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι οπαδοί μιας ταινίας αποκτούν όνομα. Αυτό συμβαίνει με τους οπαδούς της κινηματογραφικής ταινίας Twilight , που σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε. Έτσι οι απλοί οπαδοί της ταινίας ονομάζονται «twilighters» ενώ οι πιο φανατικοί από αυτούς «twi-hards».

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ( POSTERS, T-SHIRTS, ΦΙΓΟΥΡΕΣ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ) ΑΠΟ ΤΟ LOBBY Music Shop.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

THE IMASINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS
Ο Μπάρι και οι Ντισκο-Σκώληκες
DISTRICT 9


Για περισσότερες έγκυρες πληροφορίες, κριτικές και trailers, απευθυνθείτε στο http://www.directorscutkavala.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: