Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Πορτοκαλάδες, Φυστίκια, Πασατέμπο και..........Κινηματογραφος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ

2012

Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμμεριχ
Πρωταγωνιστούν: Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ, Όλιβερ Πλατ, Ντάνυ Γκλόβερ, Γούντι Χάρελσον

Ψηφιακή υπεροπλία, ειδικά εφέ που κόβουν την ανάσα και μια ιστορία προβέψημη όπως και τα βασικά πρόσωπα της πλοκής: Ένας καλός αφροαμερικανός Πρόεδρος κι ένας μοχθηρός κυβερνητικός αξιωματούχος, ένας έντιμος επιστήμονας κι ένας αγαθός πατέρας- χωρισμένος βεβαίως με δυο παιδάκια και μια τσατισμένη πρώην σύζυγο. Ο κόσμος καταστρέφεται. Ηφαίστεια ξεπροβάλλουν στην καρδιά της Καλιφόρνια, σεισμοί σκίζουν στα δυο την Ευρώπη, φονικά τσουνάμι φτάνουν μέχρι τα Ιμαλάια. Οι πλούσιοι και οι ισχυροί ετοιμάζονται να σωθούν και οι φτωχοί απλώς προσεύχονται. Φυσικά ο αγαθός πατέρας (Κιούζακ) θα υποψιαστεί την επερχόμενη καταστροφή, θα μάθει τα πάντα γι αυτή και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για σώσει την οικογένειά του. Τα ψηφιακά εφέ είναι πολύ επιτυχημένα, ενώ κάποιες μικρές κωμικές πινελιές ελαφραίνουν κάπως την ατμόσφαιρα.

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΗΠΟΣ

Σκηνοθεσία : Κλεάνθης Δανόπουλος
Σενάριο : Κλεάνθης Δανόπουλος
Παραγωγή : ODEON, FALIRO HOUSE PRODUCTIONS, ANΩΣΗ, CL PRODUCTIONS, NOVA, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, FILM IN MIND
Ηθοποιοί : Βασίλης Μαυρογεωργίου , Ηλέκτρα Τσακαλία , Τζένη Ρουσέα, Λαέρτης Μαλκότσης, Δημήτρης Πουλικάκος , Απόστολος Τότσικας , Weena Chauhan - Τζοτζολάκη , Γιώργος Κοψιδάς , Ερνέστος Βουτσίνος , Ελένη Ζαρκαδούλα , Δημήτρης Καΐκης , Κώστας Ζαχαράκης , Γιώργος Αλμπάνης , Βασίλης Ρίσβας, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου

Χαλαρή μα όχι και εύπεπτη κωμωδία καταστάσεων. Βγάζει γέλιο, είναι έξυπνη, αρκετά καλογραμμένη και έχει πολύ καλό ρυθμό .. Μια άρτια σε επίπεδο παραγωγής, ελληνική ταινία που δεν υπονομεύει τη νοημοσύνη του μέσου θεατή. Πολύ καλές και οι παρουσίες των ηθοποιών. Ξεχωρίζουν οι παλιοι Ρουσέα και Πουλικάκος. Το θέμα είναι ένα: υπάρχει ενδιαφέρον από την ίντριγκα, που δεν εξαντλείται γρήγορα και πρόχειρα, ένας καλός λόγος να τη δει κάποιος.
Το σενάριο της ταινίας “Στο Βάθος Κήπος” βασίζεται στο πρώτο διήγημα της συλλογής διηγημάτων του Κλεάνθη Δανόπουλου με τον τίτλο “Αθωότητες” που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2007 από τις εκδόσεις Πατάκη..Παράλληλα με την σκηνοθεσία της ταινίας, αυτή την εποχή ολοκληρώνει και το πρώτο του μυθιστόρημα.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Μόστοου
Πρωταγωνιστούν: Μπρους Γουίλις, Ράντα Μίτσελ, Βινγκ Ρέιμς, Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμς Φράνσις Γκίντι, Μπόρις Γκόντζο
Κατηγορία: Επιστημονικής Φαντασίας Θρίλερ

Δύο πράκτορες του FBI (Μπρους Γουίλις και Ράντα Μίτσελ) διερευνούν την περίεργη δολοφονία ενός φοιτητή που συνδέεται με τον άνδρα που συνέβαλε στη δημιουργία ενός πολύ ιδιαίτερου φαινόμενου υψηλής τεχνολογίας. Στη δημιουργία αντικαταστατών! Αυτή η καινοτομία επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράσουν μια αψεγάδιαστη ρομποτική εκδοχή του εαυτού τους. Με καλή φυσική κατάσταση και ωραία εμφάνιση, αυτές οι τηλεκατευθυνόμενες μηχανές τελικά παίρνουν τους ρόλους τους, δίνοντας έτσι στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ζουν τη ζωή τους αποστασιοποιημένοι από τους ίδιους τους εαυτούς τους, με την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους.

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ

THIS IS IT MICHAEL JACKSON

G-FORCE

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

TWILIGHT NEW MOON - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ - Ο ΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΙΣΚΟ-ΣΚΩΛΗΚΕΣ - THE IMASINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS

Για περισσότερες έγκυρες πληροφορίες, κριτικές και trailers, απευθυνθείτε στο http://www.directorscutkavala.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: