Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

H Madeleine Peyroux στο Ράδιο Σίτυ 29 Νοεμβρίου, 21:00

Με ένα πιάνο, ένα μπάσο, ντράμς, την κιθάρα της και μερικά από τα ωραιότερα jazz κομμάτια , η Madeleine Peyroux χωρίς σκηνή, με οδηγό τη φωνή και το αίσθημα, θα μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά. «Για πολλούς -ανήκω σ’αυτούς- ευτυχία είναι να ζουν σε μικρό τακτοποιημένο διαμέρισμα του Μπρούκλιν. Δεν έχω ακριβό αμάξι. Διαμέρισμά με «ακριβή» θέα. Υπήρξα άστεγη. Υπήρξα πράγματα που δεν αντέχω να σκέφτομαι».

Ψηφίστε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα

Ανακοινώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου η λίστα για το Βραβείο Αναγνωστών 2009 των 15 βιβλίων που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 230 που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό να επιλέξει με sms έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009, το αγαπημένο βιβλίο της χρονιάς. Με την ψήφο τους οι αναγνώστες συμμετέχουν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης. www.nooz.gr

Θεατρικά Βραβεία Κοινού

Στην κατάμεστη από ανθρώπους του θεάτρου και θεατρόφιλους αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2009, ενός θεσμού που το περιοδικό «Αθηνόραμα» έχει καθιερώσει εδώ και έντεκα χρόνια και ο οποίος βασίζεται στην κρίση των αναγνωστών του. Η «Μήδεια» του Δημήτρη Παπαϊωάννου απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης. Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων του κοινού βρέθηκαν οι «Οκτώ γυναίκες» του Νίκου Καραθάνου, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκε ο «Βιοπαλαιστής στη στέγη» του Λάκη Λαζόπουλου με το «Rottweiller», σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, απέσπασε και το βραβείο σκηνοθεσίας για τη «Μήδεια». Ο Σταμάτης Φασουλής, πήρε το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία του στο «Κλουβί με τις τρελές» και η Ρένη Πιττακή το πρώτο βραβείο, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Έξι μαθήματα χορού.. σε έξι εβδομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: